[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تغذیه‌ای قارچ صدف (Pleurotus ostreaus) بر فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) در مواجهه با سم کلرپیریفوس
عاطفه ایری، یلدا علیزاده، فرحناز کاکاوند، علی‌اکبر هدایتی، مریم رضایی شادگان
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط‌زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
چکیده:   (363 مشاهده)
استفاده از سموم آفت‌کش در بدنه‌های آبی باعث پاسخ استرس در آبزیان و بخصوص ماهی‌ها می‌شود که نهایتاً بر وضعیت فیزیولوژیک ماهیان اثرگذار بوده و باعث کاهش عملکرد ایمنی در آن‌ها می‌شود، ازاین‌رو استفاده از محرک‌های ایمنی نظیر پربیوتیک­ها بسیار ضروری به نظر می‌رسد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) بر شاخص‌های ایمنی سرم ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) مواجهه شده با سم کلرپیریفوس بود. این پژوهش در پاییز 1397 در سالن آبزی‌پروری شهید ناصر فضلی برآبادی دانشکده شیلات دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان صورت گرفت، به همین منظور تعداد 120 بچه ماهی تیلاپیا در 4 تیمار: تیمار (1) شاهد، فاقد پربیوتیک قارچ صدفی، تیمار (2) غذای حاوی 05/0 تیمار (3) غذای حاوی 1/0 و تیمار (4) غذای حاوی 2/0 درصد پربیوتیک قارچ صدفی تقسیم و به مدت 42 روز در 2 نوبت (صبح و عصر) با غذای حاوی پربیوتیک تغذیه شدند. سپس به هرکدام از گروه‌ها غلظت 5/0ppm سم کلرپیریفوس به مدت 16 روز اضافه‌شده و شاخص‌های بیوشیمیایی ماهیان در سطوح مختلف ارزیابی شد. شاخص ­های ایمنی سرم با گروه شاهد اختلاف معنی­­داری داشتند (05/0> P). میزان آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز قلیایی (ALP) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) در تیمارهای مواجهه با سم کلرپیریفوس افزایش قابل‌توجهی نسبت به گروه شاهد داشت و میزان آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آلبومین، ایمنوگلوبولین و پروتئین کل تفاوت معنی­داری نسبت به گروه شاهد داشت، همچنین میزان گلوکز در تیمارهای مواجهه با سم فوق کاهش معنی­داری داشت. نتیجه کلی مطالعه حاضر نشان داد که تیمار تغذیه‌شده با 05/0 درصد پره­بیوتیک قارچ صدفی در جیره می‌تواند بهترین تأثیر محافظتی را بر تغییرات شاخص­های بیوشیمیایی ماهی تیلاپیای مواجهه یافته با سم کلرپیریفوس با غلظت ppm ­5/0 را داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: پربیوتیک، سم کلرپیرفیوس، ماهی تیلاپیا، قارچ صدفی .Pleurotus ostreatu
متن کامل [PDF 937 kb]   (60 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1400/6/9 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1400/11/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Iri A, Alizadeh Y, Kakavand F, Hedayati A, Rezaei Shadegan M. Nutritional effects of oyster mushroom (Pleurotus ostreaus) on blood serum biochemical indices of tilapia (Oreochromis niloticus) in exposure to Chlorpyrifos toxin. 3. 2022; 13 (1)
URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-910-fa.html

ایری عاطفه، علیزاده یلدا، کاکاوند فرحناز، هدایتی علی‌اکبر، رضایی شادگان مریم. اثرات تغذیه‌ای قارچ صدف (Pleurotus ostreaus) بر فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) در مواجهه با سم کلرپیریفوس. زیست شناسی دریا. 1400; 13 (1)

URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-910-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4374