[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 77-84 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات آرد هسته‌ی دانه‌ی انار ((Punica granatum بر فرا سنجه‌های رنگ ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss).
حسین عمادی، حسین نگارستان، مینا سادات حیدری
چکیده:   (238 مشاهده)
این تحقیق باهدف بررسی اثرات کاربرد آرد هسته­ی دانه­ی انار، به‌عنوان یک مکمل غذایی در جیره­ی غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و به‌منظور رشد بهتر و مطلوب‌تر فرا سنجه‌های رنگ، در مدت ۹۰ روز از آذرماه تا اسفندماه ۱۳۹۳ در مجموعه­ی آبزی اکسیر کوثر واقع در جنوب شرقی تهران انجام شد. جامعه آماری موردمطالعه شامل ۶۰۰ عدد بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزن ۷۴/۶ گرم (انحراف معیار 34/1) و میانگین طول چنگالی ۵۰/۵ (انحراف معیار 14/0) سانتی‌متر، در ۵ گروه صفر، ۳، ۲، ۱ و ۴ تقسیم­بندی شدند. هر گروه ۳ تکرار داشت. ۴ تیمار اصلی، به ترتیب حاوی ۳، ۲، ۱ و ۴ درصد آرد هسته­ی دانه­ی انار بودند.
نتایج آزمایش‌های طیف‌سنجی رنگ نشان‌دهنده­ی افزایش فرا سنجه‌ی روشنایی یا شفافیت (*l) با بیشترین مقدار ۶۰/۵۸ و افزایش فرا سنجه از قرمز تا سبز (*a) با بیشترین مقدار ۹۴/۲ در ماهیان تیمار ۱ بود. هم‌چنین بیشترین میزان فرا سنجه‌ی از آبی تا زرد (*b) با مقدار ۱۲/۱۰ و مربوط به ماهیان گروه شاهد گزارش شد. این نتایج نشان دادند که کاربرد آرد هسته­ی دانه­ی انار در بهبود رنگ گوشت ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌خصوص در سطح ۱ درصد، دارای تأثیر معنی‌دار بوده است (p< 0/05) که احتمالاً به دلیل حضور رنگ‌دانه‌های مؤثر به‌ویژه آستاگزانتین، در آرد هسته­ی دانه­ی انار می‌باشد. لازم به ذکر است که این مقاله برگرفته از پایان­نامه­ی کارشناسی ارشد می­باشد.
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)، آرد هسته‌ی دانه‌ی انار، فرا سنجه‌های رنگ.
متن کامل [PDF 549 kb]   (39 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۹/۱۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effects of pomegranate (Punica granatum) seed kernel meal on color parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). 3. 2018; 10 (3) :77-84
URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-687-fa.html

عمادی حسین، نگارستان حسین، حیدری مینا سادات. اثرات آرد هسته‌ی دانه‌ی انار ((Punica granatum بر فرا سنجه‌های رنگ ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss).. زیست شناسی دریا. 1397; 10 (3) :77-84

URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-687-fa.html



دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3897