[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 67-73 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کلروفیل a و کاروتنوئیدها در ریز جلبک اسپیرولینا
منصوره قائنی، مهری سید هشترودی، فاطمه قادری، لاله رومیانی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز
چکیده:   (38578 مشاهده)
ریز جلبک اسپیرولینا، جلبک سبز- آبی ارزشمندی است کهبه دلیل ارزش غذایی، خواص دارویی، پروتئین بالا، ویتامین ها، مواد معدنی و رنگدانه های طبیعیاز جمله فیکوسیانین و کاروتنوئیدها کاربرد فراوانی در صنایع مختلف غذایی، بهداشتی-آرایشی، مکمل های غذایی دام، طیور و آبزیان دارد. کلروفیل a تنها کلروفیلی است که در اسپیرولینا وجود دارد. کاروتنوئیدها گروه مهمی از رنگدانه های طبیعی هستند که فقط توسط گیاهان و جلبک ها تولید شده که علاوه بر تولید رنگدانه های طبیعی مفید دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز می باشند. در این تحقیق پس از تهیه استاندارد رنگدانه ها از شرکت سیگما آلدریچ و انجام روش های آزمون و خطا برای برخی حلال ها،میزان برخی رنگدانه ها از جمله، کلروفیل a، کاروتنوئیدهایی مانندبتاکاروتن، لیکوپن، زیگزانتین، لوتئین وآستاگزانتین توسط روش های کلاسیک حلال-حلال و اسپکتروفتومتری و آنالیز HPLC مورد سنجش قرار گرفت که میزان هر کدام از آن ها به ترتیب 3/4 میکروگرم در میلی لیتر، 7393، 741، 6652، 424 و 21/0 میکروگرم بر گرم بدست آمد.
واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، کلروفیل a، بتاکاروتن، لیکوپن، زیگزانتین، لوتئین، آستاگزانتین
متن کامل [PDF 559 kb]   (3865 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/4 | پذیرش: 1392/11/4 | انتشار: 1392/11/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaeni M, Seyed Hashtroudi M, Ghaderi F, Roumiani L. The study of Chlorophyll a and the Carotenoids in micro-algae Spirulina. 3. 2012; 4 (2) :67-73
URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-68-fa.html

قائنی منصوره، سید هشترودی مهری، قادری فاطمه، رومیانی لاله. بررسی کلروفیل a و کاروتنوئیدها در ریز جلبک اسپیرولینا. زیست شناسی دریا. 1391; 4 (2) :67-73

URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-68-fa.html



دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4319