[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 13-20 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین و مقایسه ترکیبات تقریبی (پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات و فیبر) عضله چهار گونه کفال ماهیان ایران
ابوالفضل عسکری ساری، محمد ولایت زاده، وحیده کریمی
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده:   (3243 مشاهده)

این تحقیق به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در ماهی بیاه آب شیرین (Liza abu) تالاب هورالعظیم، کفال طلایی (Liza auratus) دریای خزر، ماهی بیاه (Liza macrolepis) و مید (Liza klunzingeri) خلیج­فارس انجام شد. از هر گونه ماهی 15 نمونه در فصل بهار تهیه شد. ترکیبات تقریبی در عضله پشتی ماهیان سنجش شدند. چربی و پروتئین با روش های سوکسله و کلدال، رطوبت، خاکستر و فیبر به روش خشک نمودن و سوزاندن و کربوهیدرت به روش معادله ریاضی سنجش شدند. میانگین وزنی ماهی بیاه آب شیرین، کفال طلایی، ماهی بیاه و مید به ترتیب 92/4±65/152، 64/21±72/432، 52/112±66/1756 و 88/1±26/62 به دست آمد. در این تحقیق بین میزان پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت و کربو­هیدرات در عضله دو گونه ماهی بیاه آب شیرین و کفال طلایی تالابی با ماهی بیاه و مید دریایی اختلاف معنی­داری مشاهده شد (05/0P<)، اما میزان چربی و خاکستر بین دو گونه ماهی بیاه و مید دریایی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0P>). همچنین میزان خاکستر و رطوبت در عضله دو گونه ماهی بیاه آب شیرین و کفال طلایی تالابی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0P>). میزان فیبر در عضله چهار گونه ماهی مورد مطالعه صفر بدست آمد. مقایسه ترکیبات تقریبی در عضله سه گونه مورد مطالعه نشان می دهد که بالاترین میزان پروتئین (66/0±23/20 درصد)، چربی (2/0±63/2 درصد) و کربوهیدرات (2/07±0/66 درصد) در عضله ماهی مید خلیج فارس بود. همچنین بالاترین میزان رطوبت (65/0±83/79 درصد) و خاکستر (12/0±47/2 درصد) در عضله ماهی بیاه آب شیرین و بیاه دریایی محاسبه شد.

واژه‌های کلیدی: عضله، ماهی، ترکیبات شیمیایی، تالاب انزلی، تالاب هورالعظیم، خلیج فارس
متن کامل [PDF 688 kb]   (6531 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1395/8/19 | پذیرش: 1395/8/19 | انتشار: 1395/8/19
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askari Sari A, Velayat zadeh M, Karimi Sari V. Determine and compare the chemical composition (protein, fat, ash, moisture, carbohydrate and fiber) muscle of mullet fish species in Iran. 3. 2016; 8 (3) :13-20
URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-478-fa.html

عسکری ساری ابوالفضل، ولایت زاده محمد، کریمی وحیده. تعیین و مقایسه ترکیبات تقریبی (پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات و فیبر) عضله چهار گونه کفال ماهیان ایران. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (3) :13-20

URL: http://jmb.iauahvaz.ac.ir/article-1-478-fa.html



دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4319